blog azjofilski 亞洲迷的部落格

Moje zdjęcie
Kunming, Yunnan, China
Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników. 這裡我把我愛的, 我討厭的, 我感興趣的, 跟亞洲有關係的事情寫下來. 希望能幫你們消磨時間 ^.^

2014-10-07

granaty 石榴

W Dali i okolicach wrzesień-październik to miesiące granatów i winogron. I choć generalnie rzecz biorąc w Dali wszystkie owoce są drogie, akurat granaty polecam serdecznie, mimo ceny. Rosnące wszędzie - przy drogach, w przydomowych ogródkach
i na polach - granaty są słodkie i soczyste. My połakomiliśmy się na świeżo wyciskany sok z granata:
Polecam! Na upalną złotą dalijską jesień jak znalazł!

3 komentarze:

  1. Przecudnej urody to drugie zdjęcie :) Aż ślinka cieknie! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. W ubiegłym roku w tym okresie byłam w Chinach i się nimi delektowałam :) W kwietniu znów wracam. Będę Twój blog z miłą chęcią czytać i wracać.

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
A jeśli nie na temat bądź niekulturalnie, skasuję.