blog azjofilski 亞洲迷的部落格

Moje zdjęcie
Kunming, Yunnan, China
Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników.

2011-03-17

kokos 椰子 2

To jest, moi drodzy, kokos mlodziezowy. Duzy, z gruba skora, zoltozielony, jeszcze ma mleko pod nosem. Miazsz jest niedojrzaly i niesmaczny, warto tylko wypic sok, ktory przypomina kokosowego szampana - lekko musujacy, orzezwiajacy napoj, istny nektar. Cudownie smakuje pijany przez slomke, wycieta w trawie...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Proszę, nie anonimowo!
A jeśli nie na temat bądź niekulturalnie, skasuję.