Kwiecień to sezon na morwy, pieszczotliwie zwane przez niektórych jeżynkami. Są słodko-kwaśne, soczyste, wspaniałe. Piekę ciasta z morwami,
robię morwową nalewkę, a ostatnio zrobiłam nawet morwowe pierogi.
W Kunmingu o morwach wszyscy już dawno zapomnieli, ale w Polsce można czasem dostać morwy w sierpniu - dlatego powiadam Wam: koktajl morwowy na bazie kwaśnego mleka jest genialny!
blog azjofilski 亞洲迷的部落格
- 白小颱 Biały Mały Tajfun
- Kunming, Yunnan, China
- Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników.

Idź się morwuj.
OdpowiedzUsuńco to ja, jedwabnik jestem, żeby się morwić? :P
Usuń