blog azjofilski 亞洲迷的部落格

Moje zdjęcie
Kunming, Yunnan, China
Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników. 這裡我把我愛的, 我討厭的, 我感興趣的, 跟亞洲有關係的事情寫下來. 希望能幫你們消磨時間 ^.^

2011-02-04

osmy cud swiata

kiedy temperatura wzrasta do tych 40 stopni w cieniu, kiedy miejski/wiejski kurz sprawia, ze zyc sie odechciewa, podchodzi sie do takiej wlasnie machiny... i nie dotyka sie jej absolutnie, bo mozna sobie rece pociac. Czeka sie grzecznie na Wietnamczyka, ktory z cudownym usmiechem w tryby machiny wrzuci obrane tyczki trzciny cukrowej, a machina przerobi je na sok, wypluwajac wyzete do cna wiory. A potem sie pije ten boski plyn z lodem. A sok z trzciny cukrowej gasi pragnienie cudownie, choc jest slodki i gesty. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Proszę, nie anonimowo!
A jeśli nie na temat bądź niekulturalnie, skasuję.