2011-02-09

Dżakfrut 波羅蜜 mit chlebowiec

Pachnie cudownie. Konsystencja nieciekawa, takie śliskie i na pierwszy rzut oka łykowate. A potem się wgryzasz. Orzeźwia i uzależnia. Smakuje też dobrze jako składnik potraw - oddaje zapach i ciężką słodycz. Zakochałam się w tym smaku, ale najbardziej mnie i tak bawi wygląd peruki z lat osiemdziesiątych.
Oczywiście najlepiej kupić cały i najpierw obsprawić, a potem wszamać pięć kilo. Ale jeśli trafiło na leniwego łasucha, albo osobę o cokolwiek mniejszym spuście, można kupić porcjowany :)

2 komentarze:

  1. Jak dla mnie jackfruit strasznie śmierdzi. Smakuje prawie jak banan, ale 4 razy droższy. Dlatego wolę banany - tanie i nie funią jak durian ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. swiezo zerwany z drzewa nie smierdzi. Smak duzo bogatszy od banana, jak dla mnie, poza tym w zaleznosci od wieku smakuje zupelnie inaczej. No i tutaj jest tani :)

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.