Poznaję lilie Dawida w kolejnych odsłonach. Każda pyszniejsza od poprzedniej. Kocham je! A już w połączeniu ze świeżymi szparagami...
Składniki:
Składniki:
- cebule lilii Dawida, podzielone na "płatki" i solidnie umyte
- pęczek zielonych szparagów bez łykowatych końcówek, pokrojone na kawałki długości kciuka
- czerwona słodka papryka, niedbale pokrojona
- sól/sos sojowy do smaku
- Do rozgrzanego woka wlać dwie łyżki oleju.
- Gdy będzie rozgrzany, wrzucić na olej wszystkie warzywa i na średnim ogniu smażyć parę minut, aż zaczną pachnieć.
- Tuż przed zakończeniem smażenia doprawić solą bądź sosem sojowym do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.