2019-02-23

szparagi z liliami Dawida

Poznaję lilie Dawida w kolejnych odsłonach. Każda pyszniejsza od poprzedniej. Kocham je! A już w połączeniu ze świeżymi szparagami...

Składniki:
  • cebule lilii Dawida, podzielone na "płatki" i solidnie umyte
  • pęczek zielonych szparagów bez łykowatych końcówek, pokrojone na kawałki długości kciuka
  • czerwona słodka papryka, niedbale pokrojona
  • sól/sos sojowy do smaku
Wykonanie:
  1. Do rozgrzanego woka wlać dwie łyżki oleju. 
  2. Gdy będzie rozgrzany, wrzucić na olej wszystkie warzywa i na średnim ogniu smażyć parę minut, aż zaczną pachnieć. 
  3. Tuż przed zakończeniem smażenia doprawić solą bądź sosem sojowym do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.