2015-10-17

krewetki po birmańsku

Dziś przepis podpatrzony u Ani Błażejewskiej na blogu w Azji. Jest tak dobry, że nic nie trzeba zmieniać czy dodawać, ja tylko odrobinę posoliłam i zrezygnowałam z cukru.

Składniki:
*2-3 duże pomidory
*1-2 cebule
*1 ząbek czosnku
*1/2 puszki mleka kokosowego
*kilka lub kilkanaście dużych krewetek
*odrobina oleju do smażenia
*cukier/sól do smaku

Wykonanie:
1) Na patelni podsmażyć cebulę z czosnkiem.
2) Dodać pokrojone w drobną kosteczkę pomidory.
3) Dodać krewetki, smażyć aż zmienią kolor.
4) Dolać mleka kokosowego tak, aby zrobił się sos.


2 komentarze:

  1. własnie je zrobiłem. Proste do bólu, a naprawdę pyszne. :) Dzięki za przepis. :)

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.