Składniki:
- garść liści pieprzu syczuańskiego, niedbale posiekanych
- jeden duży ziemniak pokrojony w bardzo cienkie plasterki i solidnie opłukany z krochmalu
- sól i chilli do smaku
- Do rozgrzanego woka wlać sporo oleju.
- Na rozgrzany tłuszcz wrzucić ziemniaki i smażyć mieszając, by nie przywarły.
- Po minucie dorzucić liście pieprzu i resztę przypraw.
- Zmniejszyć ogień i smażyć, aż ziemniaki będą usmażone.
Moje pieprzowe krzaczki rosną jak oszalałe na parapecie. Dawno nie widziałem rosliny, która rosłaby w takim tempie :) ale do konsumpcji jeszcze trochę....
OdpowiedzUsuńwarto poczekać :)
UsuńHaha... Też kupiłeś? :)
UsuńJa niestety szaleńczego wzrostu nie widzę. Może moja musi sie rozbujać nim zacznie szybko rosnąć.
Swoją droga patrząc na zdjęcia to jak duże to ustrojstwo może być to za rok, dwa będzie potrzebna konkretna donica na to drzewko...
o, tak, te krzewy się mocno rozrastają :) I właśnie dlatego trzeba im ucinać pędy i je wykorzystywać kulinarnie!
UsuńJak się im ucina pędy, rozrastają się jeszcze szybciej :D
UsuńI wtedy znów można uciąć, i jest tyyyyyle jedzenia!
UsuńRaczej: byłoby. Gdyby pozostali Czytelnicy nie wykupili krzaczków huajiao ;)
UsuńW całej Polsce były tylko dwa?! :D
Usuń