Skoro już jesteśmy przy kulinarnych zastosowaniach rzepaku w Lincangu, pozwolę sobie zaprezentować jeden z najpopularniejszych i najprostszych sposobów przygotowania onego.
Składniki:
- pęk kwiatów rzepaku wciąż osadzonych na łodyżkach. Mogą być otwarte, ale najlepsze są takie z jeszcze nieotwartymi pączkami, bo wówczas nie gubią płatków po całym woku i się nie przypalają
- parę ząbków czosnku pokrojonych w plasterki
- suszone bądź świeże chilli - dla nieostrolubnych do zastąpienia innymi typami papryki
Wykonanie:
- Na gorący tłuszcz wrzucić chilli i czosnek.
- Gdy zapachną, dorzucić rzepak i smażyć w ruchu parę minut na średnim ogniu.
- Pod koniec smażenia posolić - i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.