Jędrne warzywa w lekkiej zupie, jesienny ideał! Ilość poszczególnych składników zależy tylko od Waszej fantazji.
Składniki:
Można oczywiście ugotować ją nie tylko na wodzie, ale i na wywarze mięsnym, ale w naszej ulubionej restauracji spotyka się raczej wersję jarską, która też ma bardzo bogaty smak.
Składniki:
- kukurydza w kolbach
- duży patison
- fasolka szparagowa
- marchewka
- Kukurydzę przekroić w poprzek na pół, a potem na ćwiartki. Albo jak Wam wygodnie.
- Niedbale pokroić patisona i marchewkę, na kawałki wygodne do uchwycenia pałeczkami.
- Wrzucić wszystko do wody, posolić, zagotować, a potem skręcić ogień i powoli gotować, aż wszystko będzie już niesurowe, ale jeszcze jędrne.
- Czas trwania gotowania będzie zależał od wielkości kawałków, od ilości warzyw, wielkości garnka itd., więc ciężko powiedzieć, ale około 20-30 minut powinno wystarczyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.