2018-03-24

smażone liście sałaty łodygowej

Skoro sałata łodygowa składa się głównie z łodygi i to łodyga jest istotna kulinarnie, czy taka sałata w ogóle posiada liście? Ależ tak! Są one pyszne na surowo - mają smak cokolwiek bardziej zdecydowany od zwykłej sałaty. Można je również, chińskim zwyczajem, usmażyć. A żeby było bardziej po yunnańsku - smażymy je na ostro.

Składniki:
  • liście sałaty łodygowej
  • garść suszonego chilli
  • sól
Wykonanie:
  1. Na gorący olej wrzucić połamane chilli.
  2. Gdy chilli zapachnie, dodać liście i odrobinę soli. Smażyć w ruchu tylko chwilę, do zmiany koloru liści.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.