Skoro sałata łodygowa składa się głównie z łodygi i to łodyga jest istotna kulinarnie, czy taka sałata w ogóle posiada liście? Ależ tak! Są one pyszne na surowo - mają smak cokolwiek bardziej zdecydowany od zwykłej sałaty. Można je również, chińskim zwyczajem, usmażyć. A żeby było bardziej po yunnańsku - smażymy je na ostro.
Składniki:
- liście sałaty łodygowej
- garść suszonego chilli
- sól
Wykonanie:
- Na gorący olej wrzucić połamane chilli.
- Gdy chilli zapachnie, dodać liście i odrobinę soli. Smażyć w ruchu tylko chwilę, do zmiany koloru liści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.