blog azjofilski 亞洲迷的部落格

Moje zdjęcie
Kunming, Yunnan, China
Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników. 這裡我把我愛的, 我討厭的, 我感興趣的, 跟亞洲有關係的事情寫下來. 希望能幫你們消磨時間 ^.^

2012-01-04

tamaryndowiec 酸角

Moja nowa miłość: pyszny, słodkokwaśny miąższ wewnątrz zdrewniałych strąków; nasiona wyglądające jak kamienie szlachetne - to cudo, którego ostatnio pełno u mnie na każdej ulicy. Z riserczu wynika jednak, że wikipedia odpowie na wszystkie pytania dotyczące mojej nowej miłości...

4 komentarze:

  1. mam wniosek racjonalizatorski - wpisy o zarciu a) oznaczamy WIELKIM NAPISEM 'UWAGA JEDZENIE', b) zdjecia linkujemy osobno, zeby niewinne komputery nie cierpialy od slinotoku

    OdpowiedzUsuń
  2. nie mówi się z researchu, a z jeńdziołu :D

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
A jeśli nie na temat bądź niekulturalnie, skasuję.