2021-07-31

papaja w soku pomarańczowym

Ostatnio udaje mi się po taniości kupować świeżutkie, dojrzałe, soczyste papaje. Są tak cudowne w smaku, że nawet Tajfuniątko się do nich przekonało. Jej ulubiony deser to papaja w soku pomarańczowym. Kwaśny sok świetnie przełamuje mdłą słodycz papai. Deser jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu i jeszcze ładny do tego. 

Składniki

  • połówka obranej ze skórki i wydrążonej z pestek papai 
  • sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 

Wykonanie

  1. Papaję ostrożnie pokroić w niezbyt cienkie plastry. Jeśli nie będziemy uważni, łuki się zapadną. Będzie nadal pyszne, ale prezentować się będzie zdecydowanie gorzej. Co widać na załączonym obrazku.
  2. Ułożyć na niewielkim półmisku lub cokolwiek głębszym talerzu i oblać sokiem. Gotowe!



 

2 komentarze:

  1. Może i ja bym się w końcu przekonała... Mam straszną traumę związaną z papają:P

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.