Blog o Azji.
Blog o Chinach.
Blog o chińskiej kuchni.
Blog o Yunnanie.
Blog o Kunmingu.
Blog o mnie.
Można by tak długo...
Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników.
Kunmińczycy nie bawią się w jakieś wywary drobiowe i pęczki jarzyn. Kunmińczycy kupują wielgachne pęki młodego koperku za dwa złote i gotują najprostszą zupę koperkową.
Składniki:
spory pęk młodego koperku
trochę posiekanego czosnku
odrobina soli
Wykonanie:
Koperek płuczemy i dość drobno siekamy.
Wrzucamy koperek do garnka, dodajemy po uważaniu wody i zagotowujemy.
Dodajemy czosnek i sól, jeszcze chwilę podgrzewamy i gotowe!
Proszę, nie anonimowo! Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.
Tak bez tapioki, bez kleiku?
OdpowiedzUsuńw stanie czystym :)
Usuń