Składniki:
- trukwa
- parę ząbków czosnku
- ewentualnie sos sojowy/ostrygowy
- Trukwę solidnie wyszorować szczotką i pokroić w poprzek na dwucentymetrowe kawałki.
- Czosnek przeciskamy przez praskę i zalewamy łyżką lub dwiema wrzątku. Ma powstać dość gęsta, jednorodna papka.
- Niewielką łyżeczką wybierać z trukwy miąższ, uważając, żeby nie przebić się przez "dno" i żeby nie uszkodzić ścianek. W powstałą dziurę wkładać papkę czosnkową - ilość zależy tylko od Waszego gustu i Waszej tolerancji na czosnek.
- Gotować na parze około 10 minut.
- Można do smaku doprawić sosem sojowym - parę kropli na jedną cząstkę trukwy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.