A kiedy już nie masz na nic czasu i gotowanie czegokolwiek Cię przerasta, zawsze możesz popełnić najprostszą kapustę z możliwych. Uwaga! Zwykłą kapustę, nie pekińską!
Składniki:
- niedbale posiekana biała kapusta
- suszone chilli
- olej
- sól
Wykonanie:
- Rozgrzać olej, wrzucić suszone chilli.
- Wrzucić kapustę i obsmażyć cały czas mieszając. Jeśli jest jej dużo i boimy się, że niechcący przypalimy, dolewamy miseczkę wody.
- Dodajemy sól do smaku. Gotowe! Taka kapusta najlepsza jest al dente, więc nie trzymajcie jej na ogniu zbyt długo - powinna być chrupiąca i pyszna!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.