Uwielbiam skórkę tofu. Stanowi nieodłączny składnik moich gorących kociołków, a i smażoną spożywam nader często. Tym razem w towarzystwie mojego ulubionego "szczypiorkowego" czosnku.
Składniki:
- skórka tofu
- czosnek bulwiasty
- sól
- sos sojowy
- tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
- Skórkę tofu solidnie namoczyć/zblanszować/ugotować - w zależności od tego, ile mamy czasu i jak miękką lubimy. Ja zazwyczaj krótko gotuję, bo wolę całkiem miękką.
- Przelać skórkę zimną wodą i pokroić w paseczki.
- Czosnek pokroić na kawałki długości kciuka.
- Rozgrzać tłuszcz i obsmażyć skórkę, a następnie dorzucić czosnek. Smażyć mieszając, dopóki czosnek nie zmięknie.
- Dodać sól i sos sojowy, wymieszać i podać :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.