Jeśli nie macie czasu bawić się w wydrążanie i nadziewanie trukwy tudzież gotowanie jej na parze, z tych samych składników możecie przyrządzić coś mniej wyględnego, ale równie smacznego.
Składniki:
- trukwa
- parę ząbków czosnku
- szczypta soli/kapka sosu sojowego
- ewentualnie inne dodatki: posiekane pomidory lub czerwona papryka dla wyglądu.
Wykonanie:
- Trukwę pokroić na kawałki mniej więcej tego samego rozmiaru.
- Czosnek posiekać na plasterki.
- W woku rozgrzać tłuszcz, dorzucić czosnek, a gdy zapachnie - dorzucić trukwę i ewentualnie inne dodatki.
- Smażyć kilka minut, aż puści sok i zmięknie.
- Doprawić solą/sosem sojowym. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.