Na koniec wakacji chciałam podrzucić Wam trochę pomysłów na chińskie dania łatwe do wykonania w Polsce, takie, które nie wymagają żadnych specjalnych składników, które można dostać tylko w azjatyckich sklepach itd. Taka mocno domowa chińska kuchnia, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
![]() |
ogórek z czosnkiem na ostro |
![]() |
papryka w tygrysiej skórze |
![]() |
bakłażan na parze |
![]() |
kalafior duszony z cebulką |
![]() |
zupa z dyni/cukinii/patisona |
![]() |
mielone smażone z pomidorami, czosnkiem i cebulką |
![]() |
bataty i ziemniaki na parze (z ziołami albo bez) |
![]() |
smażony ryż z warzywami |
![]() |
Wielkie Ocalenie Tengchongu (z łazankami) |
![]() |
kurczak z ananasem i papryką |
![]() |
phở po bytomsku |
![]() |
kapusta smażona z makaronem sojowym |
![]() |
kwietny omlet |
![]() |
mielone smażone z nacią marchwi i papryką |
![]() |
prawdziwki smażone z czosnkiem i papryką |
![]() |
brokuł smażony z czosnkiem i papryką |
![]() |
najprostsza zupa szpinakowa |
![]() |
wołowina z kuminem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.