Na koniec wakacji chciałam podrzucić Wam trochę pomysłów na chińskie dania łatwe do wykonania w Polsce, takie, które nie wymagają żadnych specjalnych składników, które można dostać tylko w azjatyckich sklepach itd. Taka mocno domowa chińska kuchnia, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
![]() |
| ogórek z czosnkiem na ostro |
![]() |
| papryka w tygrysiej skórze |
![]() |
| bakłażan na parze |
![]() |
| kalafior duszony z cebulką |
![]() |
| zupa z dyni/cukinii/patisona |
![]() |
| mielone smażone z pomidorami, czosnkiem i cebulką |
![]() |
| bataty i ziemniaki na parze (z ziołami albo bez) |
![]() |
| smażony ryż z warzywami |
![]() |
| Wielkie Ocalenie Tengchongu (z łazankami) |
![]() |
| kurczak z ananasem i papryką |
![]() |
| phở po bytomsku |
![]() |
| kapusta smażona z makaronem sojowym |
![]() |
| kwietny omlet |
![]() |
| mielone smażone z nacią marchwi i papryką |
![]() |
| prawdziwki smażone z czosnkiem i papryką |
![]() |
| brokuł smażony z czosnkiem i papryką |
![]() |
| najprostsza zupa szpinakowa |
![]() |
| wołowina z kuminem |


















Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.