blog azjofilski 亞洲迷的部落格

Moje zdjęcie
Kunming, Yunnan, China
Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników. 這裡我把我愛的, 我討厭的, 我感興趣的, 跟亞洲有關係的事情寫下來. 希望能幫你們消磨時間 ^.^

2012-12-29

robactwo w słoikach

i to z pełną premedytacją! Pierwszy raz trafiłam na nie w sprzedaży detalicznej w normalnym sklepie - zazwyczaj to nawet knajp mających je w menu ze świecą w ręku szukać...
Specjalnie dla Was: zadrzechnia odmienna Xylocopa dissimilis
i szerszeń azjatycki
- przygotowane do spożycia larwy ^.^
Znalazłam je w Yuxi, słynnym z przekąsek :)

6 komentarzy:

  1. Ale kosztowalas? Dobre? Powaznie pytam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. tych ze słoików nie kosztowałam, bo mam stały dostęp do świeżych :) Świeże są chrupiące, maślane, przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wobec tego będę pamiętać Twoja rekomendację , jeśli będę miała okazję kiedyś sama skosztować:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeśli zdarzy Ci się kiedyś być w Kunmingu - chętnie pokażę, gdzie można tego typu smakołyki bezpiecznie przekąsić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ty dostaniesz świeże, bez słoików :)

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
A jeśli nie na temat bądź niekulturalnie, skasuję.