2019-08-17

kapusta smażona z makaronem sojowym

Składniki:
  • Kapusta, posiekana w paseczki
  • Makaron sojowy, namoczony, a potem pokrojony tak, by długością przypominał kapustę i odsączony
  • Posiekany czosnek
  • Sos sojowy
  • Sól
Wykonanie:
  1. Rozgrzać wok, dolać olej, na gorący olej wrzucić czosnek i obsmażyć aż zapachnie.
  2. Dorzucić kapustę i skręcić ogień, by kapusta smażyła się powoli, puszczając sok.
  3. Gdy puści sok, dorzucić makaron, solidnie wymieszać i obsmażyć.
  4. Dodać kapkę sosu sojowego i ewentualnie dosolić do smaku.

2 komentarze:

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.