2015-04-09

reklama społeczna

Znów o tym, żeby nie marnować jedzenia. To w Chinach ogromny problem, bo zastaw się a postaw się, a w ogóle, to stać mnie, choćbym miał zjeść jedną miseczkę, a drugą cisnąć o ziemię... Tym razem tabliczka z "szwedzkostołowej" wegetariańskiej knajpy, o tym, by nakładać sobie tylko tyle, ile jest się w stanie zjeść, żeby nie zostawiać na talerzu:
Niezostawianie jedzenia, niezostawianie ryżu - zaczyna się ode mnie.

2 komentarze:

  1. To już zasada zjedzenia ryżu do ostatniego ziarnka przestała należeć do dobrego wychowania, szacunku gospodarza i pracy rolnika?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdecydowana większość współczesnych Chińczyków o szacunku do drugiego człowieka i dobrym wychowaniu nigdy nawet nie słyszała...

      Usuń

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.