Ostatnio udaje mi się po taniości kupować świeżutkie, dojrzałe, soczyste papaje. Są tak cudowne w smaku, że nawet Tajfuniątko się do nich przekonało. Jej ulubiony deser to papaja w soku pomarańczowym. Kwaśny sok świetnie przełamuje mdłą słodycz papai. Deser jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu i jeszcze ładny do tego.
Składniki:
- połówka obranej ze skórki i wydrążonej z pestek papai
- sok wyciśnięty z jednej pomarańczy
Wykonanie:
- Papaję ostrożnie pokroić w niezbyt cienkie plastry. Jeśli nie będziemy uważni, łuki się zapadną. Będzie nadal pyszne, ale prezentować się będzie zdecydowanie gorzej. Co widać na załączonym obrazku.
- Ułożyć na niewielkim półmisku lub cokolwiek głębszym talerzu i oblać sokiem. Gotowe!
Może i ja bym się w końcu przekonała... Mam straszną traumę związaną z papają:P
OdpowiedzUsuńSkąd ta trauma?
Usuń