2019-07-27

marchwiowe pesto

Marchwiowe pesto to jedna z najlepszych rzeczy na świecie. Pięknie pachnie, jest znacznie ciekawsze w smaku od zwykłego, bazyliowego, a można je zrobić prawie za darmochę, bo przecież z nać marchewki się nie płaci, można ją wręcz wyprosić za darmo i to w dużych ilościach.

Składniki:
  • pęczek marchwiowej naci
  • kilka łyżek oliwy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • garść migdałów/nerkowców/orzechów włoskich
  • sól
Wykonanie:
  • Poobrywać liście z łodyg marchwi.
  • Do blendera wrzucić nać, orzechy, czosnek, sól i trochę oliwy, zmiksować na gładko.
  • Spróbować i ewentualnie dodać trochę oliwy albo ulubionych przypraw.
  • Przełożyć do słoika i zalać oliwą.
  • Trzymać w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.