blog Azjofilki ^.^ 亞洲迷的部落格
Strony
(Przenieś do…)
Ale od początku...
Tłumaczenia
Lektury codzienne
Gościnnie
▼
2025-07-03
kurczacza okazja 鸡会
›
Rozbawiła mnie bardzo nazwa tej knajpki: 好機會 [好机会] hǎojīhuì to dosłownie "dobra okazja". Okazja została jednak rozbita: ji zmienio...
2025-07-01
ciasto gryczane z Tonghai 通海大荞饼
›
Niedawno w Kunmingu trafiliśmy całkiem niespodziewanie na tradycyjną przekąskę z Tonghai - ciasto gryczane przekładane słodką pastą fasolow...
2025-06-29
How to Cook a Dragon: Living, Loving, and Eating in China
›
Po cudnej książce Fuksji Dunlop o odkrywaniu kulinarno-wszelkim-innym Chin i samej siebie pomyślałam, że nigdy już nie napiszę książki o Ch...
2025-06-27
zupa małżowa z trukwą 贝壳丝瓜汤
›
Rzadko przyrządzam owoce morza w domu. Po pierwsze dlatego, że się na nich nie bardzo znam, po drugie dlatego, że trzeba się z nimi naużerać...
2025-06-25
czipsy truflowo-szynkowe
›
Hurra! Nowy smak kunmińskich chipsów 子弟 : Delikatny truflowy aromat, słono-mięsny smak szynki... Mniam! PS. Tak, oczywiście, nikt nigdy ni...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer