tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post4893325722670523124..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: trufle po japońsku白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-32820241263582148602016-10-18T19:08:53.877+08:002016-10-18T19:08:53.877+08:00takie proste, a takie pyszne!takie proste, a takie pyszne!白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-88715645193984249442016-10-18T17:52:00.492+08:002016-10-18T17:52:00.492+08:00I znów mi ślinka cieknie :)I znów mi ślinka cieknie :)Anna M-ahttps://www.blogger.com/profile/02599329046386143641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-82285803540651805802016-10-16T08:57:38.884+08:002016-10-16T08:57:38.884+08:00W Yunnanie wiele gatunków grzybów podaje się właśn...W Yunnanie wiele gatunków grzybów podaje się właśnie w ten sposób, uważając (nie bez przyczyny), że obróbka cieplna zabija prawdziwy smak grzybów. Ja lubię europejski sposób podania, owszem, ale uważam, że wasabi tylko podkreśla bogaty aromat trufli.白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-49204049329524731722016-10-16T01:34:25.282+08:002016-10-16T01:34:25.282+08:00Trufle i wasabi.........UMARŁEM. Zamordowałaś je. ...Trufle i wasabi.........UMARŁEM. Zamordowałaś je. Rozpacz !! Smak i zapach uwalnia delikatne ciepło potrawy, do której je dodaję.<br />Nie obraź się: przypomniała mi się scena w filmu L.de Funes "Sławna restauracja". Podają Amerykaninowi spécialité de la maison, jakieś malutkie bźdździu na talerzu. Dookoła stoi cała obsada kuchni na czele z Szefem, czkają na werdykt Gościa. On rozgląda sie po sali, wstaje i podbiega do innego stolia. Triumfalnie przynosi....ketchup i jeb ! Wali kleksa na potrawę. Kucharze mdleją :)PawelWhttps://www.blogger.com/profile/02738620558351860280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-19934084357214593512016-10-15T14:51:02.365+08:002016-10-15T14:51:02.365+08:00Aż pobiegłam do kuchni sprawdzić; niestety, wyrzuc...Aż pobiegłam do kuchni sprawdzić; niestety, wyrzuciłam kartonowe opakowanie ze składem :(白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-68800197684283756632016-10-15T14:31:12.558+08:002016-10-15T14:31:12.558+08:00Nabijam się, oczywiście, ale naprawdę mnie ciekawi...Nabijam się, oczywiście, ale naprawdę mnie ciekawi, czym Ci się to udało tak... zgrabnie pokroić :) <br />A kiedyś przy okazji podziel się składem Waszego wasabi, proszę. (Większość sprzedawanych w Polsce wygląda mniej więcej tak: Woda, chrzan 19%, substancja słodząca E420, olej sojowy, laktoza, sól, wasabi tarte 1,6%, kwas E330, kurkuma w proszku,substancja zagęszczająca E415, aromat zawiera gorczycę, barwnik E133)<br /> kaykanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-53654182406570773832016-10-15T13:59:58.334+08:002016-10-15T13:59:58.334+08:00:P Przecież mówię, że nie należy ze mnie brać przy...:P Przecież mówię, że nie należy ze mnie brać przykładu :P Nie wiem, czy przechodzi, ale ilość, którą spożyłam, nie powinna nikomu zaszkodzić (mam nadzieję...).白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-11220349226845293562016-10-15T13:46:16.353+08:002016-10-15T13:46:16.353+08:00Czym Ty je kroiłaś, piłą łańcuchową? :D
btw, błęki...Czym Ty je kroiłaś, piłą łańcuchową? :D<br />btw, błękit brylantowy z wasabi nie przechodzi do mleka?kaykanoreply@blogger.com