tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post4559070599382491571..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: 茶藝 sztuka parzenia herbaty白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-38113186883105872742019-01-28T11:59:05.272+08:002019-01-28T11:59:05.272+08:00W Chinach powinno się nalewać zawsze siedem dziesi...W Chinach powinno się nalewać zawsze siedem dziesiątych wysokości czarki. Jeśli jest za mało albo za dużo, to nie świadczy o szacunku czy jego braku, a po prostu o braku umiejętności herbaciarki...白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-71009137231164762772019-01-27T23:13:15.271+08:002019-01-27T23:13:15.271+08:00A w Kirgistanie szacunek lub jego brak okazuje się...A w Kirgistanie szacunek lub jego brak okazuje się przez ilość herbaty nalanej do czarki. Jak mało, to dobrze, jak pełno, to źle. Kirgiski.plhttp://kirgiski.plnoreply@blogger.com