tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post2066022723016395547..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: 豆燜飯 ryż duszony z bobem白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-76499690285403190892020-02-24T18:43:26.554+08:002020-02-24T18:43:26.554+08:00rozumiem... Ale ten ryż jest naprrrrrrawdę pyszny ...rozumiem... Ale ten ryż jest naprrrrrrawdę pyszny :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-89755794695124995692015-02-24T05:01:34.413+08:002015-02-24T05:01:34.413+08:00No niby bym kciała, ale bób nie gotowany w mój uko...No niby bym kciała, ale bób nie gotowany w mój ukochany sposób to jakby jego "marnowanie" ;)鄺寧寧https://www.blogger.com/profile/03297809798493313522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-15399838651005367092015-02-23T11:34:52.639+08:002015-02-23T11:34:52.639+08:00Ideałem, do którego dążymy to szynka yunnańska, cz...Ideałem, do którego dążymy to szynka yunnańska, czyli mocno solona, surowa, suszona na słońcu. Jednak można sobie poradzić i z gotowaną, i z wędzoną, i z niezbyt słoną (ryż trzeba dosolić), tłustą albo chudą - kwestia gustu, ja lubię posmak tłuszczyku w ryżu. Ponieważ szynka yunnańska jest tu dodana tylko "dla smaku", każdy musi sobie ten smak wypracować indywidualnie.白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-56473511724327459762015-02-22T22:42:08.427+08:002015-02-22T22:42:08.427+08:00Polska szynka to dosc szerokie pojecie, dasz rade ...Polska szynka to dosc szerokie pojecie, dasz rade troche sprecyzowac? Bo chcialbym wyprobowac przepis!Anonymousnoreply@blogger.com