tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post8412561841485414568..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: mielec 胗白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-84729118105093624392016-11-21T19:36:17.657+08:002016-11-21T19:36:17.657+08:00:D Skrzydła i żołądki!:D Skrzydła i żołądki!白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-75596730524399763082016-11-21T15:35:53.396+08:002016-11-21T15:35:53.396+08:00W tym kontekście hasło promocyjne miasta Mielec &q...W tym kontekście hasło promocyjne miasta Mielec "Tu rozwijają się skrzydła" brzmi nieco dwuznacznie.Kirgiski.plhttp://kirgiski.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-31309800543930307762015-11-22T19:48:30.655+08:002015-11-22T19:48:30.655+08:00Ja uwielbiam surowe mięso; surowego jajka nigdy ni...Ja uwielbiam surowe mięso; surowego jajka nigdy nie jadłam, ale pewnie bardzo bym polubiła ;) No i śledzie też kocham i bardzo za nimi tęsknię w Chinach...白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-2854501422842684382015-11-22T17:40:32.981+08:002015-11-22T17:40:32.981+08:00Przepękla się nie liczy. Jakby nie było to jadłam ...Przepękla się nie liczy. Jakby nie było to jadłam parę razy, ale mi nie leży. Nie zjem surowego mięsa, surowego jajka i śledzia. Dwóch pierwszych z przyczyn oczywistych nawet nie spróbuję, śledzia parę razy próbowałam ( przepęklę zjadałam w całości) i nie daję rady. No niejadalne są i już:-) thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-48837160627991369402015-11-22T16:44:27.697+08:002015-11-22T16:44:27.697+08:00W moim bezpośrednim polskim otoczeniu znam tylko j...W moim bezpośrednim polskim otoczeniu znam tylko jedną osobę, która lubi jeść drobiowe żołądki. Za to w Chinach ludzie się ustawiają po żołądki w długich kolejkach - czy to po surowe, czy to już po takie "chipsowe".白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-75690195038614678752015-11-22T16:34:54.522+08:002015-11-22T16:34:54.522+08:00Czy to aż takie nietypowe? Ja żoładki znam z rodzi...Czy to aż takie nietypowe? Ja żoładki znam z rodzinnej kuchni, a najlepiej lubię w gulaszu. Polskich przepisów można znaleźć w necie całkiem sporo. Karolina (DE)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-30575461776893014842015-11-22T15:47:42.323+08:002015-11-22T15:47:42.323+08:00:D:D白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-17114631436586657832015-11-22T15:33:37.149+08:002015-11-22T15:33:37.149+08:00Z rozrzewnieniem wspominam ten smak. Tą resztę por...Z rozrzewnieniem wspominam ten smak. Tą resztę porcji, którą mi spakowaliście do Xiamenu podzieliłam się z koleżankami, ale dopiero jak zjadły, to powiedziałam co to jest :d Smakowało i żałowałyśmy, że szybko się skończyły :D陶乐https://www.blogger.com/profile/16706501135842529058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-49827653032979564622015-11-22T07:47:58.376+08:002015-11-22T07:47:58.376+08:00O przepękli już wiem. A pozostałe dwie?O przepękli już wiem. A pozostałe dwie?白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-88826059832325222842015-11-22T07:43:43.227+08:002015-11-22T07:43:43.227+08:00Nie tyle dziwni, co - jak na Polaków, oczywiście! ...Nie tyle dziwni, co - jak na Polaków, oczywiście! - nietypowi ;)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-77927092816726366252015-11-22T07:43:10.771+08:002015-11-22T07:43:10.771+08:00Żołądek żołądkowi nierówny, dziś było tylko o ptas...Żołądek żołądkowi nierówny, dziś było tylko o ptasich mielcach :) Ale inne też bywają pyszne :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-19987390943528941452015-11-22T03:44:10.231+08:002015-11-22T03:44:10.231+08:00A ja chętnie bym spróbowała. Nie jadam tylko 3 rze...A ja chętnie bym spróbowała. Nie jadam tylko 3 rzeczy, resztę przynajmniej spróbuję.thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-49000916273455810532015-11-22T03:32:51.580+08:002015-11-22T03:32:51.580+08:00Mi tam smakują żołądki gotowane. Jak jestem u babc...Mi tam smakują żołądki gotowane. Jak jestem u babci i ugotuje rosół z domowej kury to zawsze kłócimy się z kuzynami kto zje żołądek i serce. Ale to może my tacy dziwni jesteśmy ;)Kingahttps://www.blogger.com/profile/00992258225103547200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-39773358101612557412015-11-21T21:51:26.212+08:002015-11-21T21:51:26.212+08:00Wymieniłaś kilka nacji jedzących żołądki pod różną...Wymieniłaś kilka nacji jedzących żołądki pod różną postacią. Dorzucę haggis, przełyki wołowe, wieprzowe i końskie...miniam ! No i masz rację, ta chrupkość jest najważniejsza. PawełWnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-2224561773389273062015-11-21T13:55:40.660+08:002015-11-21T13:55:40.660+08:00Ja właśnie przez konsystencję nie lubię tych gotow...Ja właśnie przez konsystencję nie lubię tych gotowanych. Dlatego wersja "chipsowa" mnie tak urzekła - są chrupiące i cieniutkie, więc pyszne!白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-60931076146498955302015-11-21T13:17:07.505+08:002015-11-21T13:17:07.505+08:00Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03795580875271887391noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-35351897191460549402015-11-21T13:16:47.348+08:002015-11-21T13:16:47.348+08:00Nie wygląda, ale często tak jest. Spróbowałabym gd...Nie wygląda, ale często tak jest. Spróbowałabym gdyby była możliwość. Ja znam żołądki w krupniku i rzeczywiście są twardawe nawet po długim gotowaniu. Rarytas to nie jest, ale da się zjeść. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03795580875271887391noreply@blogger.com