tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post5710696988453707623..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: 手撕雞 kurczak ręcznie rwany白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-2701806192288308892019-01-29T10:46:33.475+08:002019-01-29T10:46:33.475+08:00Myślę, że zasmakuje całej rodzinie :)Myślę, że zasmakuje całej rodzinie :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-82121551203428301722019-01-28T18:34:25.961+08:002019-01-28T18:34:25.961+08:00Fantastyczny sposób na resztki! Wiem, że to bedzie...Fantastyczny sposób na resztki! Wiem, że to bedzie pyszne. Zrobię na pewno!Alicja w krainie garówhttp://www.alicjawkrainiegarow.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-52491972135926182752017-10-27T11:19:04.397+08:002017-10-27T11:19:04.397+08:00ja niestety z wiekiem jem coraz więcej :) Pietrusz...ja niestety z wiekiem jem coraz więcej :) Pietruszka da inną gamę smaku, ale też będzie pysznie :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-35565717338031038722017-10-16T19:53:13.547+08:002017-10-16T19:53:13.547+08:00Muszę spróbować chociaż u mnie w domu nie jada się...Muszę spróbować chociaż u mnie w domu nie jada się już zup. Z wiekiem je się coraz mniej. Ale uwielbiam zimne mięso.Kolendrę zamienię na pietruszkę bo ta ze sklepu jest bez smaku i zapachu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-82849660634621734502016-03-13T14:25:36.646+08:002016-03-13T14:25:36.646+08:00Też uwielbiam ten smak. W Polsce wolałam zastąpić ...Też uwielbiam ten smak. W Polsce wolałam zastąpić kolendrę pietruszką, bo przynajmniej pachniała, w przeciwieństwie do sklepowej kolendry...白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-54124227851833047882016-03-13T14:24:22.169+08:002016-03-13T14:24:22.169+08:00Stare szmaty! :D Stare szmaty! :D 白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-11118326342248499522016-03-13T06:29:54.588+08:002016-03-13T06:29:54.588+08:00Połączenie chilli, czosnku, kolendry i limonki to ...Połączenie chilli, czosnku, kolendry i limonki to klasyka, z którą wszystko smakuje. Szkoda,że u nas taka bieda z kolendrą. Mogę sobie tylko poszaleć w lecie, kiedy mam z działki. Ta sklepowa w doniczkach kompletnie nie ma aromatu.thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-33576778585557830502016-03-13T00:52:09.134+08:002016-03-13T00:52:09.134+08:00Jeszcze jedno: niedawno widziałem w programie Anth...Jeszcze jedno: niedawno widziałem w programie Anthony Bourdain'a wołowinę przygotowaną w podobny do Twojego sposób: gotowaną do miękkości i rwaną na strzępki. Nazywało się toto 'Stare szmaty' i potrawa miała swoje korzenie w kuchni karaibskiej.PawelWhttps://www.blogger.com/profile/02738620558351860280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-16020434181151868642016-03-13T00:26:40.390+08:002016-03-13T00:26:40.390+08:00Dla mnie i zupa, i mięso smakują lepiej, gdy się j...Dla mnie i zupa, i mięso smakują lepiej, gdy się je wsadza do zimnej wody, ale - jak napisałam - każdy niech robi po swojemu. 白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-2916457113199129762016-03-13T00:25:27.323+08:002016-03-13T00:25:27.323+08:00Dodaję tylko imbir :) Później będzie mocno doprawi...Dodaję tylko imbir :) Później będzie mocno doprawione, więc wywar może być czysty. Ja z kolei nie lubię wrzucać mięsa na wrzątek, bo wtedy krew i reszta paskudztwa, która powinna wyjść w szumowinach, zostaje w mięsie. 白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-63382792963665396872016-03-12T20:02:21.501+08:002016-03-12T20:02:21.501+08:00Chciałam właśnie napisać to, co Paweł W - jak wrzu...Chciałam właśnie napisać to, co Paweł W - jak wrzucisz mięso do zimnej wody, to cały smak wygotowuje się do wody i zupa jest pyszna, mięso gorsze. Jak wrzucisz na wrzątek, to zupa traci na uroku ale za to mięso zachowuje smak. <br />Ja lubię obydwie wersje i zawsze mięso z rosołu zjada się u nas na drugie danie, podoba mi się ten sos, wypróbuję na pewno! *^O^*Brahdelthttps://www.blogger.com/profile/01398391384785892127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-90394174677403957742016-03-12T14:27:55.729+08:002016-03-12T14:27:55.729+08:00"Nigdy nie lubiłam gotowanego mięsa" bo ..."Nigdy nie lubiłam gotowanego mięsa" bo jak się przekonałaś jest 'gotowane' i.. 'gotowane. Jak to u nas w Wielkopolsce mówią jest Szkoła Falenicka i Szkoła Otwocka. Jedna wrzuca mięso do zimnej wody druga na wrzątek. Wg. mnie to zasadnicza różnica. Osobiście nie lubię tego pierwszego sposobu bo wszystko z mięsa przechodzi do wywaru i mamy mięso 'wygotowane z rozumu'. Ale każdemu to co lubi ;) Jeżeli dobrze odczytałem Twój przepis to gotujesz mięso bez przypraw ?! Ciekawe, ciekawe. Muszę sprawdzić.PawelWhttps://www.blogger.com/profile/02738620558351860280noreply@blogger.com