tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post5710464632804338748..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: wołowy ogon w czerwonym sosie 紅燒牛尾巴白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-55774579809499565152019-02-05T08:20:50.295+08:002019-02-05T08:20:50.295+08:00kosteczki w ogonie są drobne, więc mięsa jest całk...kosteczki w ogonie są drobne, więc mięsa jest całkiem sporo, choć - skóry oczywiście więcej. Chińczykom wystarcza, ale trzeba pamiętać, że Chińczycy dawniej jadali dość niewiele mięsa, w dodatku zazwyczaj potrawy "mięsne" to nie był kotlet schabowy, czyli samo mięcho, tylko trochę mięsa, dużo przypraw, sporo warzyw...白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-58477204742352117052019-02-05T04:08:44.998+08:002019-02-05T04:08:44.998+08:00Takim ogonem można się najeść? Jest na nim mięso? ...Takim ogonem można się najeść? Jest na nim mięso? Kirgiski.plhttp://kirgiski.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-90665193059256557862016-04-17T08:52:29.339+08:002016-04-17T08:52:29.339+08:00nie wiedziałam :) W Chinach ogony nie są pożywieni...nie wiedziałam :) W Chinach ogony nie są pożywieniem dla biedoty, bo i kosztują sporo, i obróbka jest czasochłonna. Ja lubię czerwony sos, jeszcze nie trafiłam na danie, w którym by mi on nie odpowiadał :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-19915965913841810382016-04-17T06:58:16.305+08:002016-04-17T06:58:16.305+08:00A wiesz. ze wolowy ogon to tradycjna potrawa rzyms...A wiesz. ze wolowy ogon to tradycjna potrawa rzymska? Coda alla vaccinara. Tylko, ze ta europejska wersja pozywienia biedoty zjadana jest z makaronem i wyglada jak kolejna wersja bolonese i chyba jednak wole wersje rzymska, a nie chinska, mimo ze bardzo kuchnie chinska lubie, ale to akurat malo mi przypadlo do gustu.<br />SirhAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-59678040250773775802016-04-16T13:55:03.583+08:002016-04-16T13:55:03.583+08:00też jest pyszna, czasem robię taką mięsną galaretk...też jest pyszna, czasem robię taką mięsną galaretkę :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-4041816347976919452016-04-16T12:57:41.784+08:002016-04-16T12:57:41.784+08:00Przypomniałaś mi Natalio przysmak z dzieciństwa: z...Przypomniałaś mi Natalio przysmak z dzieciństwa: zupę ogonową (ogonówkę). Rodzaj esencjonalnego rosołu ale wyłącznie na ogonach wołowych.... :)PawelWhttps://www.blogger.com/profile/02738620558351860280noreply@blogger.com