tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post5264221579305768292..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: surowy pu'er白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-33381160201755660662015-02-25T21:55:04.908+08:002015-02-25T21:55:04.908+08:00pewnie, ze można pić świeży, ale jest trochę jak z...pewnie, ze można pić świeży, ale jest trochę jak z winem - całkiem świeży nie jest aż taki smaczny jak ten dojrzały. Dobrze więc zawsze kupić przynajmniej dwa i jeden z nich zostawić na dużo, dużo później :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-35182693571445582822015-02-25T17:06:38.227+08:002015-02-25T17:06:38.227+08:00Wyglądają jak małe chlebki :) Czy wcześniej niż za...Wyglądają jak małe chlebki :) Czy wcześniej niż za parę lat nie nadaja się do picia? Można jeden nabyć? :))))Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/01709965687927447658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-9157396278984418372015-02-25T17:05:28.051+08:002015-02-25T17:05:28.051+08:00Uśmiałam sie z tej "przyszłościowej" skl...Uśmiałam sie z tej "przyszłościowej" sklerozy :DMałgosiahttps://www.blogger.com/profile/01709965687927447658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-60923708693387145752015-02-14T09:44:08.027+08:002015-02-14T09:44:08.027+08:00Te moje akurat są dość małe - mieszczą się na otwa...Te moje akurat są dość małe - mieszczą się na otwartej dłoni. Zwyczajowo miały mieć 357 gramów. Mówiąc o przyrządzaniu pu'era miałam na myśli przyrządzanie samych liści i ich obróbkę, a nie przyrządzanie naparu. Sam napar przyrządza się przepisowo, w czajniczku lub gaiwanie; przy czym na yunnańskich wsiach często nawet takiego sprzętu herbacianego Chińczycy nie mają, więc nie tylko nie potrafią sporządzić samego krążka, ale i później naparu...白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-5521163695581271542015-02-14T09:39:42.688+08:002015-02-14T09:39:42.688+08:00W suchym i bez żadnych obcych zapachów, bo nasiąkn...W suchym i bez żadnych obcych zapachów, bo nasiąknie. Hmmm... Taki pięćdziesięcioletni będzie super, ale może jednak przyjedziesz wcześniej? W tym wieku nie będę już pamiętała ani gdzie go wsadziłam, ani jak się go parzy :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-91762411676172908012015-02-14T09:36:46.817+08:002015-02-14T09:36:46.817+08:00Zapraszamy serdecznie :)Zapraszamy serdecznie :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-91313651590862485602015-02-13T19:03:11.604+08:002015-02-13T19:03:11.604+08:00Jakich wymiarów jest ta konstrukcja ugniecionych l...Jakich wymiarów jest ta konstrukcja ugniecionych liści? <br />Być właścicielem tylko jednego krążka, to chyba posiadanie fortuny w dziedzinie herbacianej.<br />Pomarzyć warto, bo one nas trzymają przy równowadze psychicznej. No cóż na kolejny wyjazd do Chin nie będzie mnie stać, ale może znowu jakiś cud się zdarzy :-))))<br />Ha, ha dosyć abstrakcyjne stwierdzenie dla Europejczyka. "U niej na wsi nie pije się bowiem pu'era i nikt nie wiedziałby, jak go przyrządzić, nie mają też odpowiednich po temu narzędzi.”. <br />To jakie narzędzia są potrzebne inne od ceremonii normalnego parzenia herbaty?<br />Życie jest piękne, tylko umieć w nim znajdować te miłe momenty.<br />Pozdrawiam serdecznie!<br />Wenfangsibaohttp://wenfangsibao.salon24.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-67314686179197352042015-02-13T18:32:41.516+08:002015-02-13T18:32:41.516+08:00Chcemy. Będziemy oszczędzać i za 10, albo nawet za...Chcemy. Będziemy oszczędzać i za 10, albo nawet za 50 lat będzie akurat :D<br />Jak się taki pu-er przechowuje? Musi być w suchym miejscu, co? Żeby dojrzewał, nie gnił?鄺寧寧https://www.blogger.com/profile/03297809798493313522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-7666423356817349162015-02-13T17:41:53.126+08:002015-02-13T17:41:53.126+08:00Ja, ja, ja ! Tak, ja chcę Cię odwiedzić i pić z Wa...Ja, ja, ja ! Tak, ja chcę Cię odwiedzić i pić z Wami herbatę,... każdą !<br />Serdecznie pozdrawiamy. H&JTurkusowa ciociahttps://www.blogger.com/profile/03464769351163749284noreply@blogger.com