tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post483289167157777968..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: Strumień Żółtego Smoka - przekąski 黃龍溪的美食白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-63592657043615435892019-02-05T08:25:56.420+08:002019-02-05T08:25:56.420+08:00jest pyszny :) jest pyszny :) 白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-76860501707403645262019-02-05T01:39:44.189+08:002019-02-05T01:39:44.189+08:00A ja chętnie spróbowałabym glinianego kurczaka. A ja chętnie spróbowałabym glinianego kurczaka. Kirgiski.plhttp://kirgiski.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-47513263708391842152016-04-06T08:10:33.600+08:002016-04-06T08:10:33.600+08:00oczywiście, to kantońska wersja japońskiego grilla...oczywiście, to kantońska wersja japońskiego grilla teppanyaki; główną różnicą jest to, że w wersji japońskiej potrawy smażone są na wielkiej płycie na oczach klientów, a w wersji chińskiej lądują na podgrzanym żeliwnym półmisku. Niestety, nie są to dania tradycyjne; podobno ten sposób przyrządzania potraw trafił do Chin z Europy poprzez Japonię...白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-88555399114088574812016-04-06T01:37:11.590+08:002016-04-06T01:37:11.590+08:00A pros: jadł bym. Mam w Poznaniu chińskich Przyjac...A pros: jadł bym. Mam w Poznaniu chińskich Przyjaciół, którzy prowadzą restaurację. Lubię tam bywać....co kilka miesięcy bowiem mam szansę trafić na Nowego Kucharza i jeść te same potrawy inaczej smakujące. <br />Moje pytanie: jestem Absolutnym Fanem tzw. gorącej płyty: kawałek żeliwa, rozgrzany, podany na desce, na tym we wgłębieniu 'robi się' potrawa. Na moich oczach, przede mną. Czy znasz taki sposób przygotowywania Potraw ??<br />Pozdrowienia z WielkopolskiPawełWhttps://www.blogger.com/profile/08847702807260194488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-19167756987114929982016-04-05T22:24:11.230+08:002016-04-05T22:24:11.230+08:00natto to japońska wersja chińskiego douchi, przy c...natto to japońska wersja chińskiego douchi, przy czym w Chinach receptur jest wiele - nie wszystkie są klejące, niektóre są suche, niektóre zbite w "batony" (podobne do batonów muesli, ale z soi, nie z ziaren ;) ). Różne są też smaki, od słonych po bardzo ostre. 白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-61952673260422376002016-04-05T21:52:12.895+08:002016-04-05T21:52:12.895+08:00Fasolki z nadzieją, że przypominają natto, które u...Fasolki z nadzieją, że przypominają natto, które uwielbiam i smoczoocze ciasteczka. Na pierwsze danie makaron. Kurczak trochę za bardzo przypomina to czym jest, chyba, że trafiłby się ktoś skłonny do odstąpienia mi kawałka piersi :-)<br />Kasia_Whttps://www.blogger.com/profile/13292533568890780984noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-68705512500473140552016-04-05T20:38:19.146+08:002016-04-05T20:38:19.146+08:00Chiny czekają ;)Chiny czekają ;)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-15917833037993245192016-04-05T20:06:27.755+08:002016-04-05T20:06:27.755+08:00Ale bym jadła :) uwielbiam miękkie tofu. I fasolki...Ale bym jadła :) uwielbiam miękkie tofu. I fasolki ciekawią też.Anna M-ahttps://www.blogger.com/profile/02599329046386143641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-63104427927543227672016-04-05T17:37:26.742+08:002016-04-05T17:37:26.742+08:00no to jeszcze na pierwsze danie jednonitkowy makar...no to jeszcze na pierwsze danie jednonitkowy makaron - i obiad w stylu chińskim mamy z głowy ;)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-12476842936827719012016-04-05T16:58:33.843+08:002016-04-05T16:58:33.843+08:00Ponieważ ze 'słodkiego' to ja wyłącznie de...Ponieważ ze 'słodkiego' to ja wyłącznie de voile i piwo....chętnie bym spróbował sfermentowanych fasolek do kurczaka żebraka :) No i oczywiście do tego frytki to jest ziemniaki jak wilcze zęby :))))PawełWhttps://www.blogger.com/profile/08847702807260194488noreply@blogger.com