tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post4356818606497810942..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: ucze sie... 正在唸書...白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-47073425517138472182008-11-07T22:40:00.000+08:002008-11-07T22:40:00.000+08:00postaram sie robic foty zarciu... ale nie chce zac...postaram sie robic foty zarciu... ale nie chce zachowywac sie jak turystka... :( I to w dodatku japonska...白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-66967785342579394582008-11-06T22:24:00.000+08:002008-11-06T22:24:00.000+08:00ja nie wszystkie podroby lubie, ale cynaderki, dob...ja nie wszystkie podroby lubie, ale cynaderki, dobrze przyprawione flaczki czy watrobka drobiowa z jablkami to mhmhmm<BR/>ludzi biednych? e tam. Tego typu potrawy to nie biednych tylko okreslonej klasy spolecznej lub regionu, co nie zawsze oznaczalo tylko biednych. Sarmaci podrobami i flaczkami roznymi tez sie zajadali :P<BR/>u mnie to potrawy dzielnicowe - z pragie warszawkiej, z rozyca, szwedzkiej, stalowej.<BR/>Ale na pewno tamte chinskie inaczej smakuja niz nasze i sa inaczej przyzadzane. U nas tlusto i duzo takich ciezkawych przypraw, np. watrobke robi sie tez plastrami boczku. Nie sadze, ze tam tez?<BR/>Ty, ty nie knajpom rob fotki tylko temu na talerzu przed pozarciem :P<BR/>sirh<BR/>ps za to nienawidze watrobki cielecej, straaaasznie sie do niej kiedys zrazilamAnonymousnoreply@blogger.com