tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post3077662953354264152..comments2024-03-16T16:25:21.577+08:00Comments on 白小颱 Biały Mały Tajfun: smażony ryż 炒饭白小颱 Biały Mały Tajfunhttp://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-7774406659846599952016-11-07T16:46:14.076+08:002016-11-07T16:46:14.076+08:00nawet tajwańska :)nawet tajwańska :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-81418906223523032262016-11-07T15:15:23.998+08:002016-11-07T15:15:23.998+08:00Też to robię. Nie wiedzialam ze w mojej kuchni zag...Też to robię. Nie wiedzialam ze w mojej kuchni zagoscila taiska potrawa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-57571933270778809512015-11-20T16:34:21.948+08:002015-11-20T16:34:21.948+08:00Dużo dobrego o tym sklepie słyszałam :) O ryżu cze...Dużo dobrego o tym sklepie słyszałam :) O ryżu czerwonym też już pisałam: http://baixiaotai.blogspot.com/2015/06/czerwony-ryz-drozdzowy.html白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-720761808604841752015-11-20T14:41:12.174+08:002015-11-20T14:41:12.174+08:00coś poklikałam za dużo...coś poklikałam za dużo...陶乐https://www.blogger.com/profile/16706501135842529058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-75473153263030583622015-11-20T14:40:56.203+08:002015-11-20T14:40:56.203+08:00Ja zanabyłam ostatnio ryż czerwony. Nie żeby pojaw...Ja zanabyłam ostatnio ryż czerwony. Nie żeby pojawił się w naszych sklepach, mam go dzięki moim Chinkom, które wyszperały w necie. Słyszałam jednak, że jest w Opolu sklep orientalny z azjatycką żywnością - wiem, pojęcie bardzo ogólne, niemniej jednak zajrzę tam i zobaczę co mają :) 陶乐https://www.blogger.com/profile/16706501135842529058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-44382287732213077162015-11-20T14:40:10.168+08:002015-11-20T14:40:10.168+08:00Ten komentarz został usunięty przez autora.陶乐https://www.blogger.com/profile/16706501135842529058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-63825444971088981812015-11-11T08:53:33.371+08:002015-11-11T08:53:33.371+08:00Miło to słyszeć :) My też się objadamy tym z masł...Miło to słyszeć :) My też się objadamy tym z masłem :)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-36772556977318882612015-11-11T02:14:34.408+08:002015-11-11T02:14:34.408+08:00Twój ryż z masełkiem i sosem sojowym jadamy już re...Twój ryż z masełkiem i sosem sojowym jadamy już regularnie! Następnym razem zrobie ten smażony :)Martahttps://www.blogger.com/profile/10900391437066585647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-36322620516059913472015-11-09T13:27:09.925+08:002015-11-09T13:27:09.925+08:00Witam serdecznie, mam nadzieję, że się Pani spodob...Witam serdecznie, mam nadzieję, że się Pani spodoba. Na dole bloga są zakładki; w zakładce "flora" są wieści o niektórych roślinach, a w zakładce "żarcie" - o roślinach jadalnych i o innych przysmakach. 白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-44368410916963691862015-11-09T02:38:14.505+08:002015-11-09T02:38:14.505+08:00Przepis wpisuję do zeszyciku,bo nie dość,że nowość...Przepis wpisuję do zeszyciku,bo nie dość,że nowość,to jeszcze łatwa w wykonaniu.<br />Na Pani bloga trafiłam całkiem przypadkowo poszukując informacji o roślinach.Cieszę się jednak z tego.Minie trochę czasu,nim przejrzę wszystkie wpisy,mam nadzieję,że coś ciekawego wypatrzę jeszcze.ugothttps://www.blogger.com/profile/02982161133866451827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-20975573030050907612015-11-08T07:50:25.996+08:002015-11-08T07:50:25.996+08:00W zależności od regionu, zamożności i indywidualny...W zależności od regionu, zamożności i indywidualnych preferencji, mogą to być: czysty smalec, olej rzepakowy, słonecznikowy, arachidowy itd. Yunnan słynie z rzepaku, więc tutaj bodaj najczęściej używa się oleju rzepakowego.白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-18832434245590603742015-11-08T00:53:05.497+08:002015-11-08T00:53:05.497+08:00Ciekawa jestem jakiego tłuszczu używa się w chińsk...Ciekawa jestem jakiego tłuszczu używa się w chińskiej kuchni? Lubię takie proste, szybkie w wykonaniu przepisy.<br />Ryż ma taką dziwną właściwość, że zawsze ugotuje się go za dużo. Teraz będę wiedziała co zrobić z nadwyżką.Najciekawsze Blogihttp://www.top-blogs.eunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-4743758886755749062015-11-07T22:14:14.217+08:002015-11-07T22:14:14.217+08:00Pewnie na beztłuszczowej patelni można bez tłuszcz...Pewnie na beztłuszczowej patelni można bez tłuszczu :) My smażymy w woku, więc tłuszcz musi być; tak bardzo kojarzy mi się "smażenie=tłuszcz", że nie napisałam. Ale oczywiście, jak obsmażamy, to jednak na tłuszczu ;)白小颱 Biały Mały Tajfunhttps://www.blogger.com/profile/02216837401961686037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-955402143136078551.post-45088185602654650462015-11-07T21:57:57.870+08:002015-11-07T21:57:57.870+08:00Kochana NW,
a to smażenie odbywa się bez żadnego t...Kochana NW,<br />a to smażenie odbywa się bez żadnego tłuszczu ?<br />TCTurkusowa ciociahttps://www.blogger.com/profile/03464769351163749284noreply@blogger.com