blog azjofilski 亞洲迷的部落格

Moje zdjęcie
Kunming, Yunnan, China
Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników. 這裡我把我愛的, 我討厭的, 我感興趣的, 跟亞洲有關係的事情寫下來. 希望能幫你們消磨時間 ^.^

2013-01-31

pisanie

Jakiś czas temu wygrałam konkurs. W głębokim zawstydzeniu napisałam do Przyjaciółki:
Ja: muszę Ci się zwierzyć. Wchodzę sobie codziennie na stronę "Wysokich Obcasów" i czytam swój list wraz z listą nagród, które otrzymam :)
Przyjaciółka: czytaj, czytaj. A później pisz. A później znów czytaj. A za jakiś czas będziesz tak wchodzić na empik.com.
:D:D:D
Wydawców proszę o zgłaszanie się drogą mejlową ;)

2 komentarze:

  1. Anonimowy1/2/13 06:43

    Ja też jestem z Ciebie dumna.Jak o mnie chodzi,mogą w empiku stać opasłe tomiszcza - popełnione przez Cię wtedy tam zamieszkam.Nie miałam czasu napisać pod postem z umywaleczka na stole do robienia zupki rybnej i nie tylko.Napisz proszę w jaki sposób są podgrzewane te michy ? I jaka legenda jest związana z nazwa jeziora"Pieszczenia Nieśmiertelnych"?Pozdrawiam Noneczka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za miłe słowa :)
    Michy są podgrzewane gazem - bezpośrednio podłączone do palnika. Legendy jeszcze nie znam - jeśli od kogoś ją wyciągnę, dam znać :)

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
A jeśli nie na temat bądź niekulturalnie, skasuję.