blog azjofilski 亞洲迷的部落格

Moje zdjęcie
Kunming, Yunnan, China
Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników. 這裡我把我愛的, 我討厭的, 我感興趣的, 跟亞洲有關係的事情寫下來. 希望能幫你們消磨時間 ^.^

2011-07-19

kuchnia con-fusion con-fusion cuisine ;)


czyli kanapki zderzenia kulturowego: wietnamskie bulki dziabane, japonski majonez, polskie salami, yunnanski ser kozi, niemieckie korniszony...
cross-cultural sandwiches: Vietnamese bread, Japanese mayonnaise, Polish salami, Yunnanese goat cheese, German pickled Gherkins :D
跨文化交際的三明治:越南麵包,日本蛋黃醬,波蘭莎樂美腸,雲南乳餅,德國酸黃瓜......

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Proszę, nie anonimowo!
A jeśli nie na temat bądź niekulturalnie, skasuję.