blog azjofilski 亞洲迷的部落格

Moje zdjęcie
Kunming, Yunnan, China
Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników. 這裡我把我愛的, 我討厭的, 我感興趣的, 跟亞洲有關係的事情寫下來. 希望能幫你們消磨時間 ^.^

2010-06-22

baklazany z mikrofali

Skladniki: 

  • baklazany,
  • czosnek,
  • jasny sos sojowy,
  • ocet,
  • olej sezamowy

Wykonanie:

  1. Z baklazanow odkroic zielone, wymyc do czysta, pokroic na paski i namoczyc w slonej wodzie, zeby stracily goryczke. Z czosnku zdjac skorke, posiekac.
  2. Baklazany wsadzic na osiem minut pod przykryciem na najwyzsze obroty ;) W miedzyczasie przygotowac sos: zmieszac sos sojowy, ocet, olej sezamowy i czosnek.
  3. Mozna podawac :)


1 komentarz:

  1. Aż mojej mamie podeślę, bo chciała zrobić moje, ale nie udało jej się rybnego sosu dostać :)

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
A jeśli nie na temat bądź niekulturalnie, skasuję.