blog azjofilski 亞洲迷的部落格

Moje zdjęcie
Kunming, Yunnan, China
Blog o Azji. Blog o Chinach. Blog o chińskiej kuchni. Blog o Yunnanie. Blog o Kunmingu. Blog o mnie. Można by tak długo... Przygodę z Azją zaczęłam w 2004 roku. Jakiś czas później wpadłam na to, żeby zacząć zaklinać czas blogiem. Jest tu o ludziach, miejscach, kuchni, muzyce, są ciekawostki językowe i moje przygody. Nie zawsze za to pojawiają się polskie znaki, za co serdecznie przepraszam wszystkich Czytelników. 這裡我把我愛的, 我討厭的, 我感興趣的, 跟亞洲有關係的事情寫下來. 希望能幫你們消磨時間 ^.^

2008-09-04

zarcie po raz drugi, moze tym razem sie uda :)

baklazany
flora udajaca faune
zupa jarzynowa - chba z kabaczkiem, cociaz w Chinach niczego nie mozna byc pewnym ;)
ciastko ryzowe z czyms... zoltym :P ale bylo dobre!
Ale bylo tanie! Ale bylo tego duzo! Alez ze mnie ofiara, ze tak pozno przyjechalam :D
Cale szczescie teraz tez sie dobrze zywie :D

2 komentarze:

  1. uwielbiam te baklazany! sama probowalam je kiedys zrobic, ale mi nie wyszly, chodzilo chyba o to, ze nie odstawilam ich zeby sok puscily i byly okropnie gorzkie

    OdpowiedzUsuń
  2. ja tez je uwielbiam, ale przyrzadzic nawet nie probowalam. Od chwili przyjazdu kuchnia sluzy mi tylko do gotowania wody na herbate, bo za tanio i za dobrze mozna zjesc na zewnatrz...

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
A jeśli nie na temat bądź niekulturalnie, skasuję.